AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un scultor zambian juna contra la sutrae de sua obra

18 febrero 2021

Un scultor zambian fa un juna political per un dia car sua sculta, intendeda per atrae atende contra xasa nonlegal e destrui ambiental, ia es desconstruida par laborores de via.

Alexis Phiri es la coordinor de Kachere, studio de arte, e ia es un membro de la ecipo ci ia erije un sculta jigante de un rinosero a nove anios ante aora en Longacres, rejion de la capital Lusaka.

La sculta ia es composada de plasticas per averti contra la usa de materia nonbiodegradable. Ma pos laboras per largi stradas en Lusaka, la sculta, spetaculin a ves pasada, es desradisida e manxada.

Phiri dise ce el va juna oji de lus prima asta reposa de sol per protesta e “ance per rejistra mea desplase afin la enfantes pote vide la importa de nosa ambiente e spesies perilida”.

El ia comenta ce la rinosero ia ajunta belia a la site. El apela a la maior per interveni per restora la sculta a sua forma orijinal e, si nesesada, move lo a un otra loca afin lo pote continua envia sua mesaje.

Boyd Chibale, un otra artiste ci ia visita la loca do la rinosero ia sta, ia dise ce destrui tal la sculta es un descura de tipo la plu mal, un manca de respeta per la artes e un manca de reconose de la simbolisme en la distribui de informa.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).