AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un oposa a la aspira presidental de Gaddafi

16 novembre 2021

La avocato acusante militar de Libia, Mohamed Gharouda, ia demanda ce la comision elejal sesa prosede documentos per la aspira presidental de Saif al-Islam Gaddafi, fio de Muammar Gaddafi, renor pasada de la pais.

El ia demanda ance ce on suspende la prosede de documentos per la comandor militar Khalifa Haftar, ci aspira egal deveni la presidente.

La comision elejal ia dise a soldi ce Gaddafi ia presenta la paperes nesesada per un aspiror en la elejes presidental cual va aveni en desembre. Ma en un letera a la comision, Gharouda ia averti ce on va regarda la comision como encargada de la efetos resultante si on no para labora sur esta documentos.

“Saif al-Islam e Khalifa Haftar ia es acusada de atas criminal,” la letera dise, e sua aspiras presidental “debe es parada asta cuando la investiga es completida”.

La rejistra de la aspira de Gaddafi, an si espetada, ia xoca persones en Libia e otra paises par causa de sua rol en la medias violente usada per supresa la revolta contra la rena de sua padre. El es ancora xercada par la Corte Criminal Internasional en relata con acusas de crimines de gera fada en 2011.

Haftar, ci comanda fortes militar en la este de Libia, es xercada par un corte esuan car on alega ce el ia tortura libis en la gera.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 16 novembre 2021 (07:54 UTC).