AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un note tre de tumultas en Nederland

26 janero 2021

En Nederland, la polisia ia batalia denova protestores defiante un proibi de sorti, pos un finisemana de tumultas. Sirca 250 persones ia es arestada.

La polisia en Rotterdam ia spara avertinte e ia usa gas lacrimojen pos un comanda de crise par la maior.

Mark Rutte, ministro xef, ia condena lo cual el ia descrive como “violentia criminal”. “Lo es nonasetable. Tota persones normal va regarda esta con xoca.”

La turba ia comensa en la finisemana cuando protestores ia oposa restrinjes nova ajuntada contra covid. La pais ia ave cuasi milion casos confirmada de la maladia pos la comensa de la pandemica, e plu ca 13 500 persones ia mori de lo.

On ia vide plu senas violente en alga sites tra la pais ier. Polisiores antitumultal ia batalia protestores en Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort e Geleen.

Focos ia es ensendeda sur la stradas de Den Haag, do polisiores sur bisicles ia atenta move grupos peti de omes ci ia lansa petras e pirotecnicales.

La polisia ia fa alga arestas en Amsterdam pos reportas de plu destrui ala. En Rotterdam, la polisia ia usa canones de acua per combate la tumultores.

Fanes de la club de futbal Willem 2 ia vade sur la stradas de Tilburg per “proteje sua site” contra la tumultas. E a la sera de soldi, un sentro de probas per covid ia es ensendeda en Urk, un vileta norde.

La violentia ier ia es descriveda par la polisia nederlandes como la plu turbante de cuatro desenios.

La governa nederlandes ia introdui sua metodos la plu sever pos la comensa de la pandemica, incluinte un proibi de sorti entre 21:00 e 04:30. Esta es la tal proibi prima en Nederland pos la Gera Mundal Du. Cualcun ci iniora lo debe paia un multa de €95.

La bares e restorantes de la pais es ja cluida de otobre, e scolas e botecas nonesensal ia clui en desembre. On ia proibi volas de la Rena Unida, Sudafrica e America Sude entre temes sur varias nova de la virus.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).