AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un bebe romanian mori pos es batizada

6 febrero 2021

La mori de un bebe de ses semanas pos un batiza en Romania ia provoca un arcibispo ortodox a dise ce on va analise tal rituos per evita plu trajedia.

La bebe ia sufri un para cardial pos es sumerjida a tre veses en acua santa. El ia ave un mori violente e un autopsia ia trova licuida en sua pulmones.

Plu ca 60 mil persones ia suscrive ja un apela per cambia.

Arcibispo Calinic es la eglesor la plu importante ci suporta reformi. El ia dise ce el crede ce en futur la pratica de sumerji un bebe va es revisada e “la deside la plu conveninte [va es] fada per respeta rituos e evita atendosa asidentes nondesirada”.

Avocatos ia abri un investiga de mata sin intende en relata con la prete ci ia fa la batiza en Suceava, un site en la norde-este de la pais.

Calinic mesma ia fa resente la batiza multe publica de la fia de la prinse pasada Nicolae de Romania, e ia dise ce an si la sumerji en acua santa conveni a adultes, otra metodos es disponable.

Cuando el ia es un prete en Transilvania a multe anios pasada, el ia pone la pedes de bebes en acua santa e ia duxi la testas.

La om ci ia inisia la apela per reformi, Vladimir Dumitru, ia dise ce batizas debe es regulada per preveni riscas nonesesada. El intende ce la apela es nonestrema e positiva.

La Eglesa Ortodox en Romania es jeneral respetada, ma on ia critica sua reata a la pandemica de coronavirus. En marto de la anio pasada, cuando romanianes ia es a punto de isoli se, pretes en Cluj-Napoca, un site norde, ia fa la eucaristia compartinte sola un culier entre un congrega grande.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).