AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Moris en un crase de fola a un festa israeli

30 april 2021

A la min 44 persones ia mori en un crase a un festa relijial folida en la norde-este de Israel. Deses de otras ia es ferida a la peregrina Lag BaOmer, cual aveni anial a la pede de Monte Meron.

La ministro xef Benjamin Netanyahu ia descrive esta como un “desastre pesosa” e ia dise ce el prea per la vitimes.

Deses de miles de iudis ortodox ia es presente a la aveni la plu grande en Israel pos la comensa de la pandemica de coronavirus. La program susedosa de vasini en la pais ia permete ce lo sutrae multe restrinjes, ma ofisiores ia averti sur la risca de transmete covid, an tal.

Reportas temprana ia sujesta ce un strutur a la loca ia colasa, ma ofisiores ia dise plu tarda ce un crase de fola ia aveni sirca la ora 01:00.

La polisia ia clari ce la crase ia comensa cuando alga persones ia lisca sur grados, causante ce multe plu cade. Video enlinia mostra miles de persones ci atenta fuji de la caos tra un pasaje streta cuando la situa developa.

En cada anio, miles de iudis ortodox peregrina a Meron per Lag BaOmer, un festa relijial con focos festal tra la note, preas e dansas.

La vila Meron conteni la tomba de Shimon bar Yochai, un rabi onorada de la sentenio du, ci ia comanda ce on recorda la aniversario de sua mori par selebra sua vive.

La organizores de ia festa estima ce 100 mil persones ia ariva en la sera ier, e plu va veni oji.

Un de la peregrinores ia dise ce el ia crede ce on ia trova un bomba cuando megafones ia es usada per urje la desgrupi de la fola. “Nun ia imajina ce esta pote aveni asi,” el ia dise. “Joia ia deveni lamenta; un lus grande ia deveni un oscuria profonda.”

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).