AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Militaristes mata deses de persones en viletas nijerien

3 janero 2021

Militaristes suspetada islamiste ia ataca du viletas en Nijer, con reportas de deses de sitadanes matada.

Sirca 49 ia mori e 17 ia es ferida en la vileta Tchombangou, e 30 plu persones ia mori en Zaroumdareye. Ambos es prosima a la frontera ueste de Nijer con Mali.

On ia ave resente avenis violente plural en la rejion Sahel, fada par grupos militariste.

Frans ia dise ier ce du de sua soldatos ia es matada en Mali. Plu temprana, un grupo liada a al-Qaida ia dise ce lo ia mata tre soldatos en un ataca separada en Mali a lundi.

Frans gida un uni de aliadas de Africa ueste e Europa contra militaristes en la Sahel. Ma la rejion es ancora afetada par violentia etnical, banditia, e trafica de drogas e persones.

Pos la atacas ier, Alkache Alhada, ministro de internas, ia clari ce soldatos ia es enviada a la rejion. Ma el no ia indica cuanto persones ia mori en la du viletas. Un ofisior local ia dise ce multe ia perde sua vives, e un jornaliste local ia refere a asta 50 moris.

La rejion Tillabéri, do la viletas es situada, es en la “zona de tri fronteras” entre Nijer, Mali e Burcina Faso, cual ia sufri atacas djihadiste en anios resente. Viajas par motosicle es proibida ala tra ja un anio, per para avansas par militaristes islamiste ci ataca comun de tal veculos.

Partes de Nijer fronti ance atacas repeteda par djihadistes de Nijeria, do la governa combate un rebela par Boko Haram. En desembre, membros de acel grupo ia mata a la min 27 persones en Diffa, un rejion en la sude-este estrema de Nijer.

La atacas la plu resente en Tillabéri ia aveni a un tempo de elejes nasional en Nijer, con ce Presidente Mahamadou Issoufou renunsia pos du periodos de sinco anios.

Ofisiores ia anunsia ier resultas entretempo cual sujesta un vinse per Mohamed Bazoum, ministro pasada e membro de la partito renante nijerien. On previde un ronda du a 21 febrero, pos cuando la votas es validida par la corte constitual.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).