AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La xef militar afgani es desponeda su avansas taliban

12 agosto 2021

Afganistan ia recambia sua xef de armada en ce militaristes taliban continua avansa rapida. La revoltores controla aora minima nove de la 34 capitales provinsal de la pais.

On ia reporta multe batalia ier en la sites Kandahar e Ghazni.

Plu temprana, Presidente Ashraf Ghani ia vola a Mazar-i-Sharif, la site norde cual es tradisional un bastion contra la talibanes, per reenerji ala la soldatos progovernal.

Jeneral Wali Mohammad Ahmadzai ia es la xef de armada de mera junio. Sua seguor va debe maneja un violentia intensinte tra la pais. La esuanes e otra fortes stranjer ia retira se a grado cuasi completa pos dudes anios de operas militar.

Longo la NU, plu ca mil siviles ia es matada en Afganistan en la mense pasada.

Ance ier, Ghani ia fa discutes de crise en Mazar-i-Sharif con Abdul Rashid Dostum, comandor militar uzbec, e Atta Muhammad Nur, xef tadjici, sur defende la site.

Tra anios, Ghani ia atenta desasentua tal padrones de gera en atenta forti la Armada Nasional Afgani, ma aora el turna a los en tempo de nesesa. Ja en esta semana, la presidente ia acorda arma militias progovernal.

Mazar-i-Sharif es prosima a la fronteras con Uzbecistan e Tadjicistan, e sua perde ta indica la colasa intera de la controla de la norde de Afganistan par la governa.

En Kunduz, un plu capital provinsal norde, sentos de soldatos governal ia sede pos retira se a la airoporto cuando la talibanes ia invade la site.

La Comite Internasional de la Crus Roja, ajenteria umaniste, ia dise ce batalia intensa “de strato a strato” aveni en Kandahar, la site du de la plu grandes en Afganistan. La talibanes ia declara ce los controla la prison ala, ma esta no es confirmada.

Longo un ofisior esuan ci ia parla anonim a jornalistes, la capital Kabul risca es concistada en 90 dias. Ma el ia dise ce la fortes afgani pote para la momento de la talibanes par presenta plu resiste, e ia ajunta ce la cade de la capital no es un conclui fisada.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).