AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La SUA recorda la atacas a 20 anios pasada

11 setembre 2021

La presidente de la Statos Unida, Joe Biden, ia clama per unia en ce sua pais recorda la vitimes de la atacas de 11 setembre.

En un video publicida a la sera ante la aniversario 20, el ia onora la 2977 persones ci ia perde sua vives. “Nos onora tota de los ci ia risca e dona sua vives en la minutos, oras, menses e anios seguente,” el ia ajunta, referente a la laborores de crise ci ia responde a la atacas.

Rituos de recorda va aveni oji.

“Sin depende de cuanto tempo ia pasa, esta rituos fa ce tota reveni dolosa como si on veni de oia la novas a un pico de secondos pasada,” la presidente ia dise.

El ia reconose la “fortes plu oscur de la natur umana – teme e coleria, odia e violentia contra americanes muslim” cual ia segue la atacas, ma ia dise ce unia ia resta la “fortia la plu grande” de la SUA.

“Nos ia aprende ce unia es la sola cosa cual debe nunca rompe,” el ia ajunta.

En la atacas, scemida par al-Qaida en Afganistan, cuatro jetos esuan de pasajores ia es secuestrada par teroristes suisidente. Du de la aviones ia es diverjeda per colide contra la Tores Jemelo de la Sentro de Comersia Mundal en New York.

Un plu avion ia colpa la Pentagon, pico estra la capital Washington DC, e la jeto cuatro ia cade en un campo en Pennsylvania pos ce sua pasajores ia contrataca la secuestrores.

Presidente Biden va gida la rituos de recorda oji e va visita la tre locas atacada con la Dama Prima, Jill Biden.

On va fa ance ses momentos de silentia corespondente a la oras cuando la du tores ia es colpada e ia colasa, e cuando la Pentagon ia es atacada e Vola 93 ia cade a tera.

Esta aniversario veni a un tempo difisil per la presidente, ci ia fasa critica forte en semanas resente en relata con la retira de Afganistan par la SUA, fininte un presentia esuan ala cual ia comensa a min ca un mense pos la atacas de 11 setembre.

Biden ia promete ce la SUA va parti de Afganistan ante la aniversario 20, e ia dise ce lo es nonprobable ce la talibanes va saisi la controla de acel pais. Ma en fato, la militaristes ia catura tota la sites afgani en min ca des dias.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).