AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La presidente de Paraguai desemplea ministros

7 marto 2021

La presidente de Paraguai ia desemplea tre de sua ministros en responde a protestas violente sur la maneja governal de la pandemica de coronavirus.

Mario Abdo Benítez ia dise ce la ministros per educa, temas fema e temas sivil va es recambiada. La ministro de sania, Julio Mazzoleni, ia resinia a venerdi pos critica ferose par legores e sindicatos de sania. Laborores de sania dise ce ospitales ave no plu medisin per trata pasientes de covid.

Partitos oposante vole ce Abdo Benítez mesma resinia e anunsia elejes nova. Los acusa sua governa destriste de froda.

Paraguai ia rejistra plu ca 165 mil casos de la virus e sirca 3200 moris. Un grandi gradal de la cuantia de casos en semanas resente ia trae la sistem de sania en la pais cuasi asta colasa. En ajunta, la distribui de vasines es lenta: datos resente mostra ce on ia injeta min ca 0,1% de la popla.

Tarda a venerdi, laborores de sania e relatadas de pasientes de covid ia es entre miles de persones ci ia vade sur la stradas de sites incluinte la capital, Asunción, per protesta. Los acusa la governa de fura miliones de dolares cual ia ta pote es usada per trata la crise de sania.

Alga de la protestores ia scaramuxa con la polisia, ci ia responde con gas lacrimojen e baletas de cauxo. Botecas ia es sacada e autos ia es ensendeda en la caos, e sirca 20 persones ia es ferida.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).