AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La diretos de femes afgani su governa taliban

18 agosto 2021

La talibanes dise ce la diretos de femes en Afganistan va es respetada “en la strutur de lege muslim”.

En la confere jornaliste prima de la grupo pos sua prende de controla de la pais a soldi, un portavose ia dise ce femes va pote labora libre, ma ia dona poca detalias sur otra regulas e restrinjes.

Zabihullah Mujahid ia repete ce tota afganis debe vive “en la strutur de islam”.

La grupo militariste ia introdui o suporta punis longo sua interprete sever de xaria, la sistem legal muslim, cuando los ia controla Afganistan entre 1996 e 2001.

Femes ia debe porta burcas, covrente la corpo intera, e la talibanes ia desaproba ance ce xicas con plu ca des anios vade a scola.

Plu temprana ier, la talibanes ia declara un amnestia jeneral tra la pais e ia dise ce los vole ave femes en sua governa.

Longo multe analisores, la grupo maneja un promove sofisticada de relatas publica per atenta gania la cores e menses de afganis e la comunia internasional.

La talibanes ia dise ance ce los no xerca venja contra sua oposores, e ce cadun va es “pardonada”.

Ma sua prometes de “pasaje secur” a la airoporto de Kabul per afganis ci vole parti de la pais ia es suminada par reportas ce femes e enfantes ia es bateda e flajelida en atenta pasa tra puntos de controla.

Car la talibanes maneja aora la fronteras de tera de Afganistan, la airoporto de Kabul es la sola modo de parti. Militares esuan ia securi la campo-de-avion mesma, pos senas caososa en la finisemana, ma la talibanes maneja la via a la airoporto e ia pone multe puntos de controla en la norde de Kabul.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).