AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Israel estende restrinjes de covid a enfantes joven

19 agosto 2021

Israel esije aora ce cualce person con plu ca tre anios demostra ce el es vasinida o ce el es negativa analiseda per covid ante entra a multe spasios interna.

Restorantes, caferias, museos, bibliotecas, jinasios e pisinas es entre la locas controlada par la sistem “Pasaporto Verde”. On no nesesa demostra sua imunia per entra a botecas.

Israel ia esperia un cuantia aumentada de infetas pos la tarda de junio, par causa de la variante delta de la virus, cual es plu comunicable.

Salman Zarka, conselor governal sur covid, ia dise ce la pais es “en gera” contra la virus, an con sua program eselente de vasini.

La du semanas veninte, gidante a la festa de la anio nova iudi a 6 setembre, va es “esensal”, el ia averti. Si la situa no va boni, “nos va ateni un enclui simil a la numeros un e du, en cual nos no va vade a plu ca 100 metres de nosa casas”.

La ministreria de sania ia reporta 7870 casos nova de covid a martedi, alga min ca la 8752 a lundi cual ia es un recordo dial de ses menses.

Plu ca 120 persones ia mori pos developa la virus en la semana pasada – la duple de la soma mensal rejistrada en julio – e 600 persones es en un state grave en ospital.

La governa ia atenta contrabatalia par repone la restrinjes eliminada a media de junio e par reintrodui la Pasaporto Verde.

Ante ier, sola enfantes con 12 anios o plu – ci cuali per vasines ja de junio – e adultes ia debe presenta un tal bileta. La sistem aplica aora a enfantes plu joven.

Sua analises va es finansiada par la governa, car los no cuali per vasines estra si los ave sinco anios o plu e on regarda los como notable perilida par covid. La milion abitores ci no ia es vasinida an si cualinte – sirca 11% de la popla – debe paia per sua propre analises.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).