AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Espertas resenia la vasin de AstraZeneca

16 marto 2021

Espertas de la Organiza Mundal de Sania va consenta oji per resenia la vasin de AstraZeneca, pos cuando alga paises european ia pausa distribui lo.

Alga casos de trombos (sangue coagulada) es reportada en Europa pos la injeta de la vasin. Ma la cuantia es su lo cual on espeta normal en la popla jeneral.

La Ajenteria European de Medisines, la organiza cual regula medisines en la Uni European, va consenta oji ance. On predise ce lo va anunsia sua deside sur la usa continuada de la vasin de AstraZeneca a jovedi.

Sirca 17 milion persones en la UE e la Rena Unida ia reseta un dosa de esta vasin, e min ca 40 casos de trombos ia es reportada, longo la compania farmasial e biotecnolojial brites-svensce cual produi la medisin.

Ansia sur un lia posible ia fa ce 11 paises european ia suspende la vasin, incluinte Deutxland, Frans, Italia e Espania. Otra paises, incluinte Osteraic, ia sesa usa alga furnis de lo, per cautia. An tal, Beljia, Polsca, Txesco e Ucraina va continua injeta lo.

En Tai, la ministro xef Prayuth Chan-o-cha ia deveni la person prima en la pais ci ia es vasinida con esta medisin.

La Organiza Mundal de Sania dise ce lo ia vide no indica de un lia entre la vasin e la trombos, e no esplica biolojial forte esiste per un tal lia. Jeneral, la deside de pausa distribui la vasin en alga nasiones ia confonde la espertas.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).