AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Espania batalia neva profonda

11 janero 2021

Espania corsa contra la orolojo per abri vias covreda par neva profonda, per pote transporta vasines de covid e furnis de comedas a rejiones sufrinte pos la tempesta Filomena.

Asta 50 sentimetres de neva ia cade sur Madrid, un de la partes la plu grave afetada, en la note de venerdi e en saturdi. A la min cuatro persones ia mori e miles de viajores ia deveni trapida.

Meteorolojistes ia averti ce la temperatur pote cade denova, cambiante la neva a jelo perilosa.

La governa espaniol dise ce lo va usa oji metodos spesial, incluinte convoias escortada par la polisia, per reali serta la distribui projetada de sua reserva de 300 mil vasines de coronavirus a autoriosas rejional de sania.

Ier, soldatos ia desnevi alga de la 700 vias major cual ia es ancora nonusable. La airoporto internasional de Madrid ia cansela tota volas a venerdi, ma ia comensa gradal recomensa sua opera en la posmedia de soldi.

500 persones tra la rejion de Madrid ia es obligada a pasa la note en refujerias tempora, incluinte sentros de sporte. Sirca sento botecores e comprores ia pasa du notes en un sentro comersial en la vila Majadahonda a norde de Madrid.

On ia ave ance reportas de eroisme, como dotores e medicistes ci ia abandona sua autos e ia pasea tra oras per ateni sua locas de labora. Un dotor, Alvaro Sánchez, ia traversa 17 cilometres par pede en cuasi du oras, e du ospitalores ia pasea tra 22 cilometres.

Tal persones ia es lodada par Salvador Illa, ministro de sania, ci ia tuita: “La disposa mostrada par la grupo intera de medicistes es un esemplo de unia e dedica.”

Alga posesores de veculos multiterenal ia ofre transporta a medicistes, e otra bonvolores ia aida desnevi la entras de ospitales.

Espanioles en multe rejiones de la pais es avertida a cautia en la dias veninte, car la temperatur va redui cisa a -12°C asta jovedi.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).