AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Cavalores esuan forsa migrores aitian a revade

22 setembre 2021

En la SUA, un investiga es inisiada par imajes cual pare mostra polisiores de frontera sur cavalos ci forsa migrores a revade a un rio.

La fotos e videos, vasta distribuida en redes sosial, mostra la cavalores usante sua redines como flajelos contra la migrores e movente los en dirije a la Rio Grande en Texas. Aitianes ia traversa la frontera per trova comables per sua familias e ia es blocida par la cavalos.

Alejandro Mayorkas, ministro de securia interna, dise ce sua departe va investiga alegas de maltrata. El ia dise ce la polisiores ia atenta maneja la traversores de la rio.

Sirca 13 mil migrores, xef aitian, ia asembla en un campa tempora su un ponte cual lia Del Rio en Texas a Ciudad Acuña en Mexico.

Jen Psaki, portavose de la Casa Blanca, ia dise ce la imajes es difisil per regarda: “Me ia vide alga de la metraje. Me no ave la contesto plen. Me no pote imajina en cual contesto acel ta conveni. Ma me no ave detalias ajuntada, e serta me no crede ce cualcun vidente acel metraje ta opina ce lo es asetable o conveninte.”

Alga usores de redes sosial ia dise ce la imajes remente a la violentia videda en la eda de sclavia en la SUA.

La fotografiste Paul Ratje, ci ia fa la fotos, ia dise: “Alga de la migrores ia comensa core per atenta sircoveni la cavalores, e un de la polisiores ia saisi la aitian en la imaje a la camisa, e final el ia pivote el en cuando la cavalo ia trota en sirculo.”

Ratje dise ce el no crede ce acel om ia es ferida. Corta a pos, la cavalores “ia calmi a grado, e los ia comensa lasa ce persones entra”.

Raul Ortiz, xef de la Patrulia de Frontera Esuan, ia dise ce on investiga la aveni per serti ce on no ia ave un responde “nonasetable” par sua ofisiores. El ia ajunta ce los opera en un ambiente difisil, atentante distingui migrores e contrabandores.

La ajenteria de la Nasiones Unida per refujadas ia indica ce lo monitori espulsas par la SUA a Aiti, ajuntante ce lo es esensal ce persones ci teme es persegueda pote refuja se.

La governa esuan ia reporta un aumenta de migrores arivante a la frontera con Mexico en esta anio. La cuantia de persones ala detenida en julio ia esede 200 mil a la ves prima en 21 anios, longo datos governal.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).