AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Barat prepara se contra un tempesta sever

17 maio 2021

La provinse Gudjarat en la ueste de Barat prepara se contra la siclon Tauktae, sur cual on dise ce lo va es la tempesta la plu forte cual ia colpa la rejion en cuasi 25 anios.

En la du dias pasada, a la min ses persones ia mori e miles ia es evacuada su la pluve estrema cual acompania la siclon. On previde ce la tempesta va ateni la tera a esta sera, con ventas de asta 160 cilometres per ora.

Esta aveni a media de un onda du de covid cual ia afoca la sistem de aida medical en la pais. Plu ca 150 mil persones en partes basa de Gudjarat es ja moveda a refujerias, provocante temes sur la posiblia de comunicas nova de la virus en la semanas veninte.

La tempesta ajunta a la defia grande ja frontida par la ospitales e sentros de covid en Barat. Per esemplo, Mumbai, capital de la provinse visina Maharashtra, cual es sur la costa e aora alta vijilante, ia move 580 pasientes de covid a ospitales munisipal, a via de sentros dedicada.

Acel site ia dise ance ce sua airoporto va es cluida entre 11:00 e 14:00 de ora local.

Ofisiores consela ce la popla resta en casa. On predise vias inondada, linias eletrical danada e arbores desplantada par la pluve e venta forte. Miles de barcos de pexa a la costa de ambos provinses ia reveni a porto, e on ia demanda ce sentos de barcones comersial redirije se.

Pluve de la tempesta ia mata ja ses persones en la provinses Kerala, Karnataka e Goa en la fini de semana cuando lo ia pasa longo la costa ueste de la pais. Casas ia es destruida e la furni de eletrica ia es rompeda tra alga distritos en esta provinses.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).