AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Arjentina imposta sua persones la plu rica

30 janero 2021

Arjentina fa un imposta spesial a sua persones la plu rica per aida finansia furnis medical e suporta comersias afetada par covid.

Persones con plu ca 200 milion pesos (2,3 milion dolares esuan) debe paia sirca 3% de sua ativas declarada en la pais e plu ca 5% de sua ativas tenida en otra locas. Sirca 12 mil persones va es impostada.

La governa espera recolie un cuantia de mone aprosima egal a 3 mil milion dolares. Esta va paia ance per aida sosial e suvenis per studia.

Senatores ia aseta la idea de la imposta, cual no va recore, par 42 votas contra 26 en desembre. On nomi lo “la imposta de milionores”.

La metodo ia es introduida par Presidente Alberto Fernández, de la sinistra sentral, ma ia es criticada par la partito oposante cual ia descrive lo como “confiscante”. E alga persones ia espresa un ansia ce la imposta va deveni permanente.

Ma la pais es forte afetada par la pandemica, cual ia mali la taso ja alta de povria. Cuasi 40% de la popla abita su la limina de povria, e 11% es nonempleada.

La reporta anial de Oxfam, confedera carital, sur nonegalia economial ia dise ce Arjentina abri la via a un sistem de impostas gradal de persones rica como la clave per recovre justa de la crise presente.

“Un imposta a la profitas esedente ganiada par corporas en la pandemica de coronavirus ta pote jenera $104 mil milion dolares,” la reporta ia nota, “sufisinte per furni proteje contra nonemplea per tota laborores, e suporta finansial per tota enfantes e persones vea en la paises la plu povre.”

Arjentina ia conta sirca du milion casos confirmada de la virus e plu ca 47 mil moris par lo.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).