AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Arabia Saudi espulsa la ambasador lubnani

31 otobre 2021

Arabia Saudi ia comanda la ambasador de Lubnan a parti oji par causa de comentas “insultante” fada par un ministro lubnani.

La pais ia pone ance un proibi completa contra tota emportas de Lubnan. La Amirias Arabi Unida, Barain e Cuait ia fa atas diplomata simil.

La Alia Arabi ia espresa ier sua ansia sur la relatas malinte e ia recomenda ce la paises golfal “refleta a la medias cual on proposa reali … per evita plu efetos negativa a la economia lubnani colasante”.

Uman e Catar ia recomenda restrinje. Ambos paises es membros de la Consilio per Coopera de la Golfo, como ance la AAU, Arabia Saudi, Barain, Catar e Cuait.

En un intervisa difusada en la semana pasada, George Kordahi, ministro lubnani per informa, ia pare descrive Arabia Saudi e la AAU como atacores en la gera en Yaman.

Tra sete anios, un alia militar de paises xef suni, su gida saudi, batalia rebelores huti en Yaman. E Arabia Saudi e la rebelores es internasional criticada sur alegas de atas cruel en Yaman.

Kordahi, ci ia parla en agosto ante deveni un ministro, ia descrive la conflita como “futil” e ia dise ce la hutis ata per “autodefende”.

La governa lubnani ia dise ce la comentas par Kordahi no representa sua punto de vista, ma la relatas entre la du paises ia mali en anios resente. La grupo militariste Hezbollah, ance suportante la rebelores en Yaman e mesma suportada par Iran, ia deveni plu forte en Lubnan.

A poca oras pos la anunsia saudi, ance Barain ia espulsa sua ambasador lubnani ante atas simil par Cuait e la AAU. Tota tre paises es aliadas prosima de Arabia Saudi. La ministreria de esternas de la AAU ia anunsia ce lo ata “en unia” e va preveni ance ce sitadanes viaja a Lubnan.

La ministro xef de Lubnan ia dise ce el regrete la deside par la saudis e ia espresa sua espera ce los va reconsidera.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).