AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un sesaspara entre la talibanes e la governa afgani

24 maio 2020

La talibanes ia anunsia un sesaspara con la governa afgani cual va reali cuando la festa muslim Eid al-Fitr comensa oji. Esta segue un aumenta de atacas par la organiza islamiste noncomprometente contra soldatos governal en la semanas resente.

Presidente Ashraf Ghani ia bonveni la anunsia, disente ce sua soldatos va respeta la acorda.

La sesaspara de tre dias va crea esperas per un redui plu longa de violentia en la pais. Ma un sesaspara simil ia es anunsiada per la mesma festa en 2018 e no ia es estendeda a pos.

Un portavose per la talibanes ia dise ier: “Fa no operas atacante contra la enemi en cualce loca. Si cualce ata es fada contra tu par la enemi, defende tu.” El ia ajunta ce la sesaspara es declarada sola per Eid al-Fitr, cual marca la fini de ramadan, la mense santa.

En un parla televisada de la palasio presidental pos preas de Eid, Ghani ia dise: “Como un governa encargada, nos vole fa ance un plu paso a ante. Me anunsia ce la libri de la prisonidas taliban va es aselerada e ce metodos seria va es emprendeda.”

Un intercambia de prisonidas ia es acordada en un acorda suscriveda par la SUA e la talibanes en febrero, ma ia deveni un ostaculo notable en la negosias de pas. On ia intende lo como un paso en dirije a fini la gera, ma la talibanes dise ce ofisiores afgani atenta retarda la relasa, e ofisiores esuan ia cexa ce la esijes par la militaristes es esedente.

Un ataca contra un sala de pari en un ospital en la capital, Kabul, en la plu temprana de esta mense ia provoca condenas vasta. La talibanes ia nega sua envolve, ma Ghani ia comanda la recomensa de operas atacante contra la talibanes e otra organizas.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).