AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un jornaliste entra a un confere privata de la UE

22 novembre 2020

Un jornaliste nederlandes ia susede entra noninvitada a un confere video privata entre ministros de defende de la Uni European.

Daniel Verlaan, de la canal RTL Nieuws, ia junta se a la consenta pos cuando un de la ministros ia tuita un foto conteninte alga detalias identifiante.

La reportor ia es vidable surprendeda e ia comensa saluta con mano cuando el ia descovre ce el ia susede entra.

“Tu sabe ce tu ia salta a en un confere secreta?” Josep Borrell ia dise. El es la xef de politica esterna en la Uni.

Verlaan ia responde: “Si, si. Pardona me. Me es un jornaliste de Nederland. Pardona ce me ia interompe tua confere. Me va parti de asi.” La ministros ia rie.

“Tu sabe ce lo es un ofende criminal, no?” Borrell ia comenta. “Tu debe dejunta rapida ante la ariva de la polisia.”

Verlaan ia pote asede la confere car Ank Bijleveld, la ministro nederlandes de defende, ia posta un foto a Twitter cual ia conteni la adirije e la plu de la numero privata per entra.

“Pos alga atentas, RTL Nieuws ia susede divina la numero privata de la consulta secreta, car sinco de la ses dijitos de la codigo ia es vidable en la foto,” la canal ia esplica.

Car multe persones regarda la aveni como divertinte, lo leva demandas seria sur la securia de conferes privata de la Uni European.

Lo ia causa ce on abandona la confere, e un portavose per la Consilio de Relata Stranjer de la UE ia dise a la canal: “Un tal penetra es nonlegal e va es reportada a la autoriosas.”

Un portavose per la ministreria de defende nederlandes ia dise ce la tuita de la detalias identifiante ia es un “era stupida”. “Esta mostra ce on debe es tan cauta cuando on envia un imaje de un consenta,” el ia ajunta.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).