AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un atacor destesti un ensenior en Paris

17 otobre 2020

Emmanuel Macron, presidente de Frans, ia descrive la destesti de un ensenior en un suburbe norde-ueste de Paris como un “ataca teroriste islamiste”.

On reporta ce la vitim ia mostra cartunes controversa de la profeta Muhammad a sua studiantes. Macron ia comenta ce la ensenior, ancora no nomida, ia es omisideda car el “ia ensenia libria de espresa”. “Los no va vinse,” el ia ajunta. “Nos va ata.”

La ataca ia aveni a sirca 17:00 de ora local, prosima a un scola. Un om armada con cotel ia es matada par polisiores cuando los ia atenta aresta el a pos.

La polisia ia revela no detalias personal sur la atacor, ma jornalistes franses reporta ce el ia es un om de 18 anios, de desende txetxen, ci ia nase en Moscva.

Un litiga continua presente en Paris sur la ataca islamiste en 2015 contra la revista satira Charlie Hebdo, cual ia publici la cartunes. A tre semanas ante aora, un om ia ataca e feri du persones estra la ofisia pasada de la revista.

En la Asembla Nasional, la parlamentores ia sta per onora la ensenior mor e per condena la “ataca deplorable de terorisme”. Gérald Darmanin, ministro de internas, ci ia es viajante a Magrib, revade aora urjente a Paris.

Jean-Michel Blanquer, ministro de educa, ia tuita ce la mata de un ensenior es un ataca contra la Republica Franses. El ia espresa compatia per la vitim e sua familia, e ia dise ce unia e firmia es la sola respondes a “terorisme islamiste”.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).