AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Regulas de enclui va deveni min sever en Italia

27 april 2020

Italia ia revela sua intende de lejeri la restrinjes sever poneda a sete semanas pasada per impedi la sperde de la coronavirus.

La ministro xef, Giuseppe Conte, ia dise ce la regulas va es destensada a 4 maio, cuando on va permete ce persones visita sua relatadas en cuantias peti. Parces, fabricerias e construerias va reabri, ma scolas no va recomensa lesones ante setembre.

La pais ia rejistra ier “sola” 260 moris relatada con la virus, la cuantia dial la plu basa de pos 14 marto. La soma ofisial es aora 26 644, la plu alta en Europa.

Otra paises como Suiz e Espania deseveri ance sua restrinjes.

Plu ca 197 mil casos de la virus es confirmada en Italia, longo datos de la Universia Johns Hopkins en la SUA, cual trasa global la maladia.

Car la cuantia de casos en Italia ia redui, la autoriosas crede aora ce la taso de infeta (la cuantia de persones ci cadun con la virus va infeta probable) es sufisinte basa per permete un destensa cauta.

On ia fa no anunsia sur la posible de recomensa la liga prima de futbal italian, an privata.

Conte ia asentua ce la regulas de distanti sosial debe continua tra menses, e ce servis en eglesas va es ancora proibida. El ia urje ce persones resta a distantia minima de un metre de lunlotra.

“Si nos no respeta la protejes, la curva va asende, la moris va crese, e nos va ave danas nonreversable en nosa economia,” Conte ia dise. “Si vos ama Italia, manteni vosa distantia.”

El ia ajunta ce sua governa va limita la custa de mascas de fas a 50 sentimes.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).