AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

On trova la caxas negra de un avion destruida barati

9 agosto 2020

Investigores ia trova la “caxas negra”, o rejistradores, de un avion cual ia mata a la min 18 persones cuando lo ia desintegra en la stato Kerala en Barat sude a venerdi.

La avion de Air India Express, viajante de Dubai, ia atenta atera a la airoporto de Kozhikode ma ia lisca sur la atereria en un mal clima e ia separa a du pesos.

190 persones ia es en la jeto Boeing 737, e un ofisior ia dise ce lo es “un miracle” ce lo no ia ensende. An tal, esta es la asidente la plu grave de un avion de pasajores en Barat en un desenio.

La viaja ia intende renativi baratis trapida par la crise de coronavirus, e donce on ia demanda ce la aidores ci ia responde prima a la asidente isoli se. La ministro xef Narendra Modi ia dise ce el es “doleda” par la asidente.

La vola IX 1134 ia porta 184 pasajores, incluinte 10 bebes, e ses ecipores cuando lo ia atenta atera a Kozhikode (ance conoseda con la nom Calicut).

La jeto ia rompe a 19:40 de ora local a venerdi. En sua atenta prima de atera, la pilotes no ia pote vide la atereria par causa de pluve forte.

Cuando los ia atenta denova, on dise ce la avion ia atera a mil metres ultra la limita de la atereria ante lisca a en un foso presipe.

La colpa ia divide la jeto a du pesos. Imajes mostra sua tronco trinxada e sua sejas blu sperdeda longo la tera. Ambos pilotes ia mori, e cuasi 150 persones es aora tratada en ospital.

La ministro de avioni ia visita la loca ier, do el ia anunsia la regania de la rejistradores de vola e de voses, cual va es cisa esensal per investiga la asidente. El ia loda la pilote xef e ia comenta ce lo es tro temprana per dise la causa esata.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).