AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Khamenei gida preas a la ves prima en oto anios

17 janero 2020

La xef suprema de Iran, Aiatola Ali Khamenei, va gida la preas de venerdi en la capital Tehran, a sua ves prima pos 2012.

Esta segue protestas coler sur la tira a tera de un avion ucrainsce de pasajores par la militar irani en la semana pasada. La xefes de Iran es ance presada sur un basi subita de la economia, causada par punis finansial aplicada par la SUA.

A mercurdi, presidente Hassan Rouhani ia apela per unia nasional. Ma en un indica rara de frica interna en la governa irani, el ia esije ance ce la militar ofre un esplica completa de sua xuta a la avion.

La Boeing 738-800 de la compania Ukraine International Airlines ia es en viaja de Tehran a Ciiv a 8 janero cuando lo ia cade corta pos enaira. Tota 176 pasajores, incluinte deses de iranis e canadianes, ia mori.

Inisial, la autoriosas irani ia nega la culpablia, ma cuando la presa internasional ia crese, la Gardores de la Revolui ia confesa ce la avion ia es malpersepida como un misil cruser en un situa de tensa aumentada con la SUA.

A poca oras ante la cade de la avion, misiles irani ia ataca du bases conteninte soldatos esuan en Irac. Acel mesma ia es un responde a un ataca airal par la SUA contra Baghdad, cual ia mata la jeneral irani Qasem Soleimani.

Oji, la SUA ia dise ce des-un de sua soldatos ia es tratada en relata con contusas serebral pos la ataca. Orijinal, la pais ia indica ce zero de sua soldatos ia es ferida.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).