AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Conjesta de camiones a la frontera de Cenia e Uganda

28 april 2020

Camionores cexa ce los sufri filos estrema longa a la frontera de Cenia e Uganda, do ambos nasiones es obligada a proba los per la coronavirus. En un parte de soldi, la longia de la filo a la lado cenian ia es 30 cilometres.

Esta du paises visina en Africa este es la asosiores comersial la plu grande de lunlotra, e la vilas fronteral Malaba e Busia, do la conjesta ia cumula, es vias esensal per transporta de benes.

Un camionor ia dise: “Me no ia revade a casa en cuasi un mense aora. Me es trapida sur esta via. On colpa tan mea boca a cada sera cuando on fa la esamina ce me dole aora. On ia prende ance mea sangue ma me no sabe la resulta.”

Camionores traente cargas tra Africa este es entre la poca persones a ci on permete asi la libria de move en esta pandemica. Con la sabe e esperia ganiada par trata VIU e SIDO, paises en esta rejion ia ata rapida en identifia camionores como un grupo de risca alta.

A la culmina de la sperde de VIU en la desenios de 1980 e 1990, studias de un via de camion pasante de Mombasa, site de porto en Cenia, asta la interna de la Republica Democrata de Congo ia revela ce multe camionores e sua ecipores ia ave multe relatas sesal en via. On ia institui pronto clinicas e servis longo acel via per furni prevenis e tratas de VIU.

Oto camionores cenian en Uganda ia es resente confirmada con coronavirus. Usante esaminas obligada, ofisiores ala ia pote identifia ance casos positiva ma nonsintomosa.

On ave ance otra metodos plu sofisticada de trasa en esta parte de Africa. A un ves, on ia usa la sistem de trasa cargas de la Autoria de Revenu de Uganda per retrova un camionor tanzanian de ci la resulta de sua esamina ia apare positiva sola pos cuando el ia parti de la frontera.

En ajunta a esaminas obligada, Cenia ia proposa ance camioni par rele, un sistem en cual camionores ta transfere sua veculos a sua corespondentes ugandan a la frontera. Esta aveni ja en Ruanda, do companias de transporta debe cambia sua camionores pos ariva en la pais.

On previde plu reorganizas rejional pos la consenta virtual de la ministros de sania de Africa este en la fini de semana.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).