AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un rompe major de eletrica en Arjentina e Uruguai

17 junio 2019

On ia restora eletrica a multe de Arjentina e Uruguai pos un rompe jigante cual ia lasa deses de miliones de persones en oscuria. Mauricio Macri, presidente arjentina, ia promete un investiga completa.

La rompe de eletrica ia aveni corta pos 07:00 ier. Lo ia para trenes e ia descomuta siniales de trafica. Lo ia es causada par un fali en un rede eletrical cual servi e Arjentina e Uruguai.

Esta ia aveni cuando la popla de Arjentina ia es a punto de vota en elejes local, e on ia debe pospone la vota en alga provinses rejional. Partes de Paraguai e Txile ia es ance afetada.

Un portavose per la compania eletrical Edesur ia dise: “Esta es la ves prima cuando un cosa de esta spesie ia aveni tra la pais intera.” On ia lia la rompe a un fali en la transmete de eletrica de la parario idroeletrical Yacycretá.

Gustavo Lopetegui, ministro de enerjia en Arjentina, ia insiste ce la sistem eletrical de la pais es “multe durante”, ma el ia ajunta ce la causa esata de esta fali no es clar. “A presente nos no esclui cualce posibles. Ma nos no crede ce lo es causada par un siberataca.”

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).