AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Macron urje grevores ferovial a no destrui natal

22 desembre 2019

La presidente de Frans, Emmanuel Macron, ia apela a sindicatos de transporta per suspende greves cual menasa crea un caos per viajores en la semana de natal.

Visitante Costa de Ivor, Macron ia sujesta ce la grevores debe “oserva un sesaspara per respeta familias e la vive de familias”.

Du semanas de greves sur reformis projetada a pensiones causa ja problemes grande tra Frans.

SNCF, la compania nasional de ferovia, ia dise ce trenes va es “grave disturbada” en la tempo de natal. Sola un dui de la cuantia usual de trenes de rapidia alta ia funsiona ier, e un dui de la linias de metro en Paris ia es cluida.

Multe sitadanes franses ci ia parti per pasa un vacanse con sua familia o amis ia deveni encaliada par trenes canselada e vias conjestada. On ia cansela ance sentos de volas.

Ance en Frans, a la ves prima de plu ca 200 anios, no misa de natal va aveni a la Catedral Notre Dame en Paris. Laboras reparante continua pos la focon ala en april.

On va selebra ancora la misa de medianote a la sera de natal, ma en Saint-Germain l’Auxerrois, un eglesa prosima.

La catedral gotica de 850 anios, un loca UNESCO de erita mundal, ia perde sua teto e pinaculo a la flamas. Macron ia pone un gol de sinco anios per reconstrui lo, e en otobre, la ministreria franses de cultur ia dise ce on ia recolie o promete cuasi mil milion euros per finansia la labora.

On ancora no sabe la causa de la focon, ma investigores considera esplicas de nonatende, como un defeto eletrical o un sigareta mal estinguida.

Aora, de oji, Aora oji reposa per tempo corta asta la anio nova.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).