AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Huawei acusa la SUA de siberatacas e menasas personal

4 setembre 2019

Huawei, compania tecnolojial major de Xina, ia acusa la governa de la SUA de “usa cada util disponada a se” per interfere contra lo.

En un declara jornaliste ier, Huawei ia alega ce la SUA ia inisia siberatacas per infiltra sua redes, e ia menasa sua empleadas. La compania, ajuntada a un lista negra de comersia esuan en esta anio, no ia ofre detalias per suporta sua alegas.

Huawei es un foca de la disputa comersial entre la du paises.

Lo ia alega ce la SUA ia deteni nonlegal sua empleadas, ia fa atacas dijital per asede sua sistems de informa interna, e ce ajentes FBI ia es enviada a la casas de sua empleadas per presa los a colie informas sur la compania.

“Nos condena forte la atenta malvolente e coordinada par la governa esuan per desonora Huawei e limita sua posto gidante en la industria,” la compania ia declara.

Ofisiores esuan ancora no ia dona un responde.

La declara par Huawei ia reata a un reporta en Wall Street Journal cual ia dise ce la compania ia es investigada par la Departe de Justia de la SUA sur la fura alegada de patentas per cameras de telefones astuta. Huawei ia nega la alegas.

La compania ia deveni un simbol de un luta cresente per potia, entre Xina e la SUA. La du economias la plu grande de mundo ia fa un gera comersial en la anio pasada.

La SUA razona ce Huawei presenta un risca de securia nasional, e ia ajunta la compania a un lista negra en maio. Washington ia atenta influe ance sua aliadas a evita la produidas de Huawei, temente ce Beijing ta pote usa estas per monitori.

Huawei ia rejeta esta alega a multe veses, disente ce lo no depende de la governa xines.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).