AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Srilanca emerji de sua state de crise

18 marto 2018

Srilanca ia sutrae un state de crise ajuntada a 6 marto en responde a violentia contra comunias muslim. Du persones ia es matada, cuasi 450 casas e botecas de posese muslim ia es danada, e 60 veculos ia es ardeda en atacas en la distrito sentral de Kandy.

On ia introdui proibis de sorti e de redes sosial per atenta redui la tensa.

Violentia ia crese en la pais de majoria budiste de pos 2012, e on alega ce lo es nurida par grupos budiste estremiste. Los ia acusa muslimes de forsa persones a converti a islam e de vandali locas arceolojial de budisme. Deses de locas relijial muslim ia es ance danada.

Asta aora, la polisia ia aresta cuasi 300 persones, incluinte un gidor de organiza budiste estremiste sur ci los suspeta ce el ia inisia la violentia.

En la state de crise, autoriosas ia pote aresta e deteni suspetadas per periodos longa si los ia judi ce esta es nesesada. Sentos de soldatos ia es asiniada a la rejion de Kandy, e gas lacrimojen ia es usada cuando alga grupos ia continua defia la proibis de sorti.

Presidente Maithripala Sirisena ia anunsia par tuita ce el sutrae la state de crise a soldi, pos evalua la securia publica. Plu temprana en la semana, on ia sutrae ance proibis nasional contra locas ueb de redes sosial, incluinte Facebook.

Esta ia es la ves prima en sete anios cuando Srilanca ia adota un state de crise. La pais ia es en tal state tra cuasi tre desenios cuando la governa ia combate rebelores tamil en la gera interna cual ia fini en 2009.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).