AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La presidente de Gambia refusa resinia

14 janero 2017

La presidente elejeda de Gambia, Adama Barrow, ia parti de la pais pos un fali de discutes per convinse presidente Yahya Jammeh a resinia.

La presidente de Nijeria ia vola a Banjul per atenta reali un acorda, ma Jammeh ia refusa sede la potia.

Barrow vade aora a Mali, do el va encontra xefes de Africa ueste ci ia asembla ala per un confere. La ajente pasada de imobila desira solve la nonprogresa afin on pote inaugura el en la semana veninte.

La periodo presidental de Jammeh va fini a jovedi. La Uni African ia dise ce lo no va reconose plu la governa de Jammeh pos acel tempo.

Muhammadu Buhari ia vola a Banjul, capital de Gambia, per aida reali un acorda, car la rejion teme la segues de un cambia nonpasosa de potia.

Ecowas, un bloco de 15 statos cual ia organiza la asembla, ia dise ce lo va considera despone Jammeh par fortia militar si el refusa resinia.

Jammeh ia aseta inisial sua defeta pos la eleje en desembre. Ma corta a pos, el ia recomenda ce on cansela la resulta.

La xef de 51 anios ia saisi potia en la pais en 1994, e on ia acusa el de maltratas de diretos umana, an si el ia organiza votas periodal.

A jovedi, un avocato per Jammeh ia solisita un comanda de la Corte Suprema per preveni la inaugura de Barrow. La Corte Suprema no pote considera la defia asta maio, car judores manca, e Jammeh dise ce el no va resinia asta alora.

La teme crese ce la nonsertia risca causa un parti de refujadas.

Miles de gambianes, xef femes e enfantes, ia traversa ja la fronteras a Senegal e a Gine-Bisau, do los no nesesa un visa.

Barrow ia gania 43,3% de la votas en la eleje de desembre, en compara con 39,6% per Jammeh. Un aspiror tre, Mama Kandeh, ia gania 17,1%.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).