AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un video arenga Putin sur un salva tro tarde de nevon

9 janero 2016

Un survivor de un venton de neva ia envia un mesaje video coler a Vladimir Putin, la presidente rusce, pos cuando sirca 80 persones ia spende 15 oras en espeta salvores en la area Orenburg de Rusia.

Un motoriste ia mori jelada e multe otras ia sufri ulseras jelal cuando sua veculos ia deveni trapida sur un via major en la sude de la Montes Ural.

Pavel Gusev ia dise ce Rusia envia aida a los estra la pais ma “nos no pote salva nosa propre popla”.

Cuais un dui de milion persones ia regarda se video a YouTube.

La mesaje dise: “Me apela a tu, Vladimir Vladimirovitx – me demanda ce tu maneja tota de esta, aida los ci ia sufri ulseras jelal sever… e ordina nosa ministreria de servis de crise.”

Como diseda par Gusev, a alga telefonis per aida, la empleadas de la servi de salva ia responde: “Vos ia debe resta a casa. Vos ia ata mal en vade a estra.”

Avocatos prosedente en la Comite Investigal de la pais esamina aora la responde crisal a la note de 3 janero, cuando autos ia deveni perdeda su neva sur la via de Orenburg a Orsk. Survivores dise ce la nevon ia es tan forte ce on ia pote vide cuasi no cosa.

On reporta ce un polisior, ci, en la ativia de salva, ia dona sua jacon de laboror a un fem jelante e sua gantos a un om, va reseta un medalia de la ministeria per internas rejional.

La aida par Dabil Mascudov es regardada como un ata eroin. El mesma es aora ance en ospital, con ulseras sever a sua ditos.

Patriarca Cirill, la xef de la Eglesa Ortodox Rusce, ia dise ce adorores debe prea ce otra persones condui tan nobil como acel polisior.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).