AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Palmira es recaturada

28 marto 2016

Fotos nova ia emerji de Palmira, a oras pos cuando soldatos suri ia recatura lo de la grupo Daex.

La imajes revela la estende de la destrui fada par la grupo en sua ocupa tra de menses a esta loca de erita mundal.

An si alga monumentos valuada es destruida, on dise ce multe de la ruinas de la site antica resta intata.

Maamoun Abdulkarim, la xef de anticas de Suria, ia dise ce la autoriosas ia “previde la plu mal”. Ma el ia ajunta ce “la tereno, jeneral, es en bon forma”.

Presidente Bashar al-Assad ia bonveni la recatura de Palmira como “un ateni importante” en la “gera contra terorisme”.

Fontes militar dise ce la armada suri ave aora “controla completa” pos dias de batalia, suportada par atacas airal rusce.

Vladimir Putin, la presidente rusce, ia loda Assad. La Cremlin ia dise ce Assad sabe ce la opera de Palmira “ia ta es nonposible sin la suporta de Rusia”.

Daex ia saisi la loca de Erita Mundal de Unesco, e ance la vila moderna, en maio 2015. Corta a pos, los ia mata la arceolojiste ci ia atende la ruinas tra 40 anios.

Palmira es situada en un area stratejial importante a la via entre la capital Dimashq e Deir al-Zour, un site este sur cual on batalia.

Cuando Daex ia saisi la site, lo ia destrui locas arceolojial, provocante un coleria global. Du templos vea de du mil anios, un arco, e tores funeral ia es lasada en ruinas.

La grupo jihadiste, cual ia destrui ance alga locas premuslim en Irac, crede ce tal strutures representa la adora de idoles.

A la min 400 bataliores de Daex ia es matada en la batalia per Palmira. En un declara a saturdi, la ministreria de defende rusce ia dise ce sua atacas airal ia colpa 158 blancos de Daex, matante plu ca 100 militaristes.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).