AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

On catura un suspetada de la atacas teroriste en Paris

20 marto 2016

Un avocato franses dise ce Salah Abdeslam, suspetada de la atacas en Paris, ia confesa ce el ia vole esplode se a la Stadion de Frans, ma ia cambia sua deside.

A la dia pos catura el, on ia acusa el de crimines teroriste. Sua avocato dise ce el va oposa sua estradi a Frans, ma ce el coopera con la polisia.

La atacas en Paris en novembre ia mata 130 persones e ia feri multe otras. La grupo Daex ia dise ce la bombis e fusilis ia es esecutada par lo.

Abdeslam, un sitadan franses naseda en Beljia a 26 anios ante aora, ia es arestada en Bruxelles a venerdi, pos cuatro menses de fuji. El ia deveni fusilida a sua gama cuando on ia aresta el.

Investigores espera ce el va revela plu informas sur la rede de Daex, sua finansia, e sua projetas.

Los crede ce el ia aida con lojistica, incluinte lua salas e transporta bombas umana a la Stadion de Frans. Los crede ance ce el ia fuji corta pos la atacas, revadente a la distrito Molenbeek de Bruxelles.

Entretempo, Interpol ia recomenda “un vijila aumentada” a fronteras pos la catura a venerdi, disente ce cisa plu aidores va atenta evade Europa.

La sujeto de un xerca jigante, Abdeslam ia es arestada a sirca un dui de cilometre de sua casa en Molenbeek. Sua frate, Brahim, ia es un de la atacores ci ia esplode se en Paris.

Un otra om arestada a la mesma tempo como Abdeslam, Monir Ahmed Alaaj, es ance acusada de partisipa en omiside teroriste e la ativias de un grupo teroriste.

La catura a venerdi ia deteni ance tre membros de un familia. Los inclui Abid Aberkan, descriveda como un ami de Abdeslam, ci on ia acusa de partisipa en la ativias de un grupo teroriste e de refuja criminores.

Un otra membro de familia, identifiada como Djemila M, es acusada de refuja criminores, ma no es arestada. La madre es ja librida sin es acusada.

On ia catura Abdeslam pos trova sua impresas de dito en un aparte en Forest, un otra distrito de Bruxelles, invadeda par la polisia a martedi.

Metraje dramosa de venerdi mostra Abdeslam puxada a en un auto de polisia pos un serie de fusilis. Alaaj ia es ance ferida en la arestas, ma ambos suspetadas ia es desospitalida ier.

François Hollande, la presidente de Frans, ia descrive la aresta de Abdeslam como “un momento importante”.

A un confere jornaliste con Charles Michel, la ministro xef de Beljia, el ia declara: “La batalia contra terorisme no fini a esta sera, an si esta es un vinse. Nos debe catura tota los ci ia permete, organiza, o fasili esta atacas, e nos comprende ce los es multe plu numerosa ca nos ia crede e identifia plu temprana.”

Avocatos ia dise ce Alaaj ia viaja con Abdeslam a Deutxland en otobre pasada, do on ia rejistra sua impresas de dito en un esamina de identia.

En la aparte en Forest, on ia trova un pasaporto suri falsa con nom de Alaaj e paperes beljes de identia falsa.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).