AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Xina promete mone a la mundo developante

27 setembre 2015

Xi Jinping, la presidente de Xina, ia promete institui un reserva de $2 mil milion per aida paises developante e per aumenta investis.

Parlante a un confere de la Nasiones Unida sur goles de developa, Xi ia dise ce investis va ateni $12 mil milion en la 15 anios veninte.

El ia dise ance ce Xina va cansela detas de la nasiones la min developada de mundo, incluinte nasiones peti sur isolas. En la sinco anios veninte, Beijing va aida en 600 projetas en paises stranjer e va ofre plu donadas per studia.

A la confere en New York, la xef xines ia dise: “Si on regarda tra la mundo, la pas e la developa resta la du temas major de la eda. Per solve defias global diversa, incluinte la crise resente de refujadas en Europa, la solves fundal es en la xerca de pas e la reali de developa. Frontinte defias e difisiles variosa, nos debe reteni la clave de la developa. Sola la developa pote elimina la causas de la disputas.”

Sua prometes de aida dona un aumenta grande a un inisia nova de la Nasiones Unida – la Goles Global per Developa Sustable.

Esta program multe aspirante ia es inisiada a la dia presedente, e tota membros statos ia promete se a lo. La projeta intende elimina la povria e la famia ante 2030.

Su la goles presedente de Developa Milenial, la redui global de povria ia es notable par causa de la susedes de Xina en leva tan multe familias de povria.

Ma acel susedes ia es multe isolida e noncoerente. Xina ofre aora aida otra paises – spesial en Africa – a fa la mesma cambias.

La inisia nova sujesta ance ce Xina desira emprende plu de la encargas cual acompania sua state como un suprapotia emerjinte.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).