AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un siclon lenta bate sever la Pilipinas

18 otobre 2015

Construidas es platida, linias eletrical cade, e miles de persones ia fuji de sua casas en cuando Siclon Koppu puxa se tra la norde de la Pilipinas.

La tempesta crea ance ondones con altia de cuatro metres a la costa.

La siclon enorme e lenta movente ia ariva a la tera prosima a la vila Casiguran sur la isola Luzon a la temprana de esta matina.

On previde ce lo va trae tre dias de pluve deluvial, causante inondas sever e cisa liscas de tera.

Des mil persones ia es deslocada en la norde-este de Luzon, ma asta aora on ia reporta no moris.

La sentro de la tempesta move a ueste con rapidia de sola 3 cilometres per ora, par causa de un cresta de presa alta entre lo e un otra siclon cual es ance presente en la Pasifica ueste.

On ia cansela aviones e navetas de mar en la norde, e on ia suspende la servi de bus en montanias do on teme ce la tera va lisca.

A venerdi, la presidente Benigno Aquino ia dona un averti televisada, a la ves prima pos Siclon Haiyan en 2013, cual ia mata plu ca 6300 persones.

La sistemes de averti la popla ia boni multe pos acel siclon, donce lo es multe plu probable ce persones va es secur a esta ves.

Siclon Koppu, ance nomida Lando, ave un largia de asta 650 cilometres, e produi ventas de asta 250 cilometres per ora. Car lo move lenta, lo pote trae un pluve intensa tra un tempo longa.

Persones en la areas la plu sever colpada nesesa es capas de susta se tra asta 72 oras, car en acel periodo la usa de transporta va es estrema difisil.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).