AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un redui de migrores intruinte a Eurotunel

16 agosto 2015

La cuantia de migrores ci atenta entra a la termina de Eurotunel, prosima a Calais en Frans, ia redui a sirca 150 per note. Esta es un cade grande de un apico de 2000 persones per note a la fini de la mense pasada.

La compania de tren Eurotunel ia dise ce medios de securia, resente ajuntada, fa “un efeto real”, ma ce la cuantia de intruis atentada resta “nonasetable”.

A cada note, migrores en Calais atenta traversa la Manga a la Rena Unida, causante pospones a alga trenes de la tunel.

La governa de la Rena Unida dise ce lo spende 7 milion paundes (11 milion dolares) per boni la securia a la tunel, ma confesa ce on debe labora ancora plu sur la problem.

On ia erije sercas nova, per cual la Rena Unida ia paia, con intende de impedi la via de migrores a la plataformas e trenes.

Un cuantia plu grande de polisiores preveni ance alga migrores de prosimi a la termina, tal ce min disturbas aveni a trenes de pasajor e carga.

La compania Eurotunel ia descrive la diminui en la cuantia de intruis como “un boni enorme”, ajuntante ce la plu de los ci susede asede la stasion es caturada par gardores. An tal, lo crede ce alga migrores susede ancora ariva a Britan.

La medios acordada a ante entre la autoriosas brites e franses inclui: la ajunta de plu gardores privata, finansiada par la Rena Unida, a la ecipo esistente de 200 persones; plu polisiores franses a la frontera tra la estate; plu sercas sirca la tunel, con plu altia e plu stratos de materia cuando nesesada, e con un parador grande de metal per proteje la plataformas; e plu cameras, detetadores infraroja, e lampas inondante a la perimetre.

David Cameron, la ministro xef brites, ia defende ier sua maneja de la crise, insistente ce sua governa atenta serti ce migrores nonlegal no pote “entra par forsa a Britan”.

El ia dise: “Nos debe rompe la lia entre embarca un barco en la Mediteraneo e reseta la direto de abita en Europa.”

Ofisiores estima ce cisa 250 000 persones ia traversa ja a Europa par barco en esta anio. Plu ca 40 migrores ia mori resente en un barco suprafolida en la Mar Mediteraneo.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).