AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Un aseja teroriste en Mali fini

21 novembre 2015

Un ataca par estremistes islamiste suspetada en la capital de Mali ia fini. La atacores ia prende 170 persones como ostajes en la otel Radisson Blu.

La Consilio de Securia Nasional ia condena la “ataca odiable” en Bamako.

La fusilores ave “no plu ostajes” e es xasada. Plu ca 20 persones ia mori, e on ia declara un state nasional de crise.

Al-Qaida en la Magrib Muslim e sua parteninte al-Murabitoun ia dise ce los ia esecuta la ataca.

Parlante pos un conseta urjente de consilio en la tarda de ier, Ibrahim Boubacar Keita, la presidente malian ia anunsia un state de crise de medianote a venerdi per des dias, e ance tre dias de lamenta nasional.

El ia dise ce 21 persones ia es matada en la ataca, incluinte du fusilores.

Reportas plu temprana ia sujesta ce a la min 27 persones ia mori. Un ofisior de la Nasiones Unida, anonim parlante, ia revela ce on ia trova 12 corpos en la sutera e 15 sur la nivel du.

Un de la ostajes matada ia es Geoffrey Dieudonné, un membro de parlamento en la area Ualonia de Beljia. La ajenteria nasional de novas en Xina dise ce tre nasionales xines es entre la mores, e la departe de esternas de la SUA ia indica ce un sitadan SUA ia es matada.

Imajes mostra ce alga de la ostajes sortinte de la otel ia es ferida.

La presidente SUA, Barack Obama, ia dise ce la ataca es ancora un plu recorda ce “la tormenta de terorisme” menasa multe nasiones, e ia comenta ce la barbaria de la ataca “firmi sola nosa determina per fronti esta defia”.

La otel es poseseda par un compania de la SUA, e es popular entre companias stranjer e ecipos de avion.

Atestores ia dise ce asta 13 fusilores ia entra a la otel, xutante e criante “Dio es la plu alta” en arabi.

Ante cuando soldatos spesial ia invade la construida, un fonte ia indica ce la teroristes libri alga ostajes si los es capas de resita partes de la Curan.

La presidentia de Mali ia grasia la soldatos de securia e paises amin per sua suporta en responde a la atacas. Soldatos SUA nonlaborante ia aida en la opera de salva ostajes, e soldatos spesial de Frans ia es ance envolveda.

On ia trova ancora no lia con la atacas en Paris cual ia mata 130 persones a un semana ante aora.

En agosto, fusilores islamiste suspetada ia mata 13 persones, incluinte sinco laborores de la NU, en un aseja con ostajes a un otel en la vila Sévaré en Mali sentral.

Frans, la potia colonial pasada en Mali, ia interveni en la pais en janero 2013, cuando estremistes liada a al-Qaida ia menasa marxa contra Bamako pos saisi controla de la norde de la pais.

La soldatos de la NU en Mali ia emprende la taxe de securia en la pais de soldatos franses e african en julio 2013, pos cuando on ia recatura la vilas xef en la norde de la estremistes.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).