AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

On lamenta la vitimes de un teratrema en Malaisia

8 junio 2015

En Singapor e la state Sabah en este de Malaisia, on fa un dia un lamenta per la persones matada en un teratrema a Monte Kinabalu.

Des-ses persones ia mori pos la trema de grandia 6.0, cual ia colpa la monte en Sabah a venerdi.

Entre la mores es ses enfantes singapor e sua ensenior e gidor, ci ia fa un viaja instrual.

En Singapor, banderas es partal basida, e on ia silenti per un minuto a la locas de la Juas de Asia Sude-Este, cual la site-stato ospita.

A la fini de semana, Joseph Pairin Kitingan, la visministro xef de Sabah, ia relata la teratrema con un grupo de des stranjeres ci ia nudi se sur Monte Kinabalu.

El ia dise ce la trajedia es “un confirma” ce los ia mostra “desrespeta” a la monte. “Lo es un monte santa e on no pote trata nonseria lo.”

Autoriosas ia identifia alga de acel turistes e ia comanda ce ofisiores de frontera vijila masima per la caso ce los atenta parti de Sabah.

Kinabalu es un de la montes la plu alta de Asia sude-este e un destina popular per paseores.

Cuando la teratrema ia aveni en la temprana de venerdi, persones de Japan, Xina, Tai, Turcia, la Pilipinas, la Rena Unida, e la Statos Unida ia es sur la monte. On reporta ce un turiste japanes e un xines ia es matada.

Plu ca 130 persones ia es salvada o ia evade. Multe ia debe trova mesma un via de desende, con aida de gardaforestas e gidores de turistes.

La teratrema ia aveni a profondia de 10 cilometres, con episentro a 54 cilometres de Kinabalu, cual ave 4095 metres de altia.

Lo ia es tan potiosa ce lo ia destrui un de la du formis de roca nomida “oreas de asino” a la culmina de la monte. Lo ia dana ance stradas e construidas, incluinte scolas e un ospital a la costa ueste de Sabah.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).