AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Nepal esperia un plu trematera sever

13 maio 2015

Un trematera major ia colpa la este de Nepal, prosima a Monte Sagarmata (Everest), a du semanas pos la mori de plu ca 8000 persones en un trema destruosa.

A la min 65 nepalis ia es matada e cuasi 2000 ia es ferida par la trema nova. 17, cisa plu, ia mori en Barat.

La trematera ia colpa prosima a la vila Namche Baza e ia envia miles de abitores panicante a la stradas de la capital de Nepal, Kathmandu.

Lo ia mesura 7,3 a la scala de Richter. La trema de 25 april ia mesura 7,8.

On ia envia elicotores a distritos a este de Kathmandu sur cual on crede ce los es la plu sever afetada. La polisia en Charikot, a 80 cilometres a norde-este de la capital, ia dise ce 20 persones ia mori ala.

Plu temprana ier, la militaria SUA ia anunsia ce un elicotor partisipante en la labora de salva ia desapare prosima a Charikot. Lo ia porta oto persones.

Un portavose per la governa nepali ia dise ce la trematera nova ia afeta 31 de la 75 distritos de la pais.

La ministro xef, Sushil Koirala, ia clama per “coraje e pasientia” e ia recomenda forte ce tota ci ia aida Nepal pos la trema de 25 april “estende denova vosa manos aidante”.

A la min cuatro persones ia es matada en la vila Chautara, a este de Kathmandu, do on reporta ce un cuantia de construidas ia colasa.

La Organiza Internasional de Migra ia dise ce on estrae corpos de la detrito ala, do alga liscas de tera ia aveni.

Liscas de tera ia es reportada ance en Sindhupalchok e Dolakha. Un portavose per la organiza Salva la Enfantes ia dise ce sua empleadas ia debe “evita rocas jigante cual ia rola de sur la monte”.

La trematera nova ia colasa plu casas en la area de Monte Sagarmata, ma poca turistes ia es ancora en acel loca pos la trematera presedente.

Lo ia aveni a profondia de 15 cilometres, la mesma como la trema de april. Tremas min profonda tende causa plu danas a la surfas.

La trema de ier es probable un de la plu grandes cual Nepal ia esperia. Lo ia es segueda par ses replicas sismica de grandia 5,0 o plu. Un tal, a 30 minutos pos la trema xef, e sentrida a la distrito Ramechhap a este de Kathmandu, ia mesura 6,3.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).