AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La pape abri un sinodo entre disputas sur omosesalia

4 otobre 2015

Pape Fransisco va selebra la misa a la Basilica de San Pedro en la Vatican, a la comensa de un sinodo de bispos cual va consentra sur temas de familia.

La tempo presedente ia es dominada par un disputa sur un prete vatican ci ia anunsia ier ce el es en un relata ge.

Krzysztof Charamsa, ci ia nase en Polsca, ia dise ce el vole defia la disposa “retardada” de la Eglesa a omosesalia. Plu tarda, el ia es desempleada de sua posto a la ofisia vatican cual garda la credes catolica.

Un portavose ia comenta ce la deside par Charamsa de es intervisada a la sera ante la sinodo es “grave e nonencargada”, e ce lo va pone la pape su “un presa jornaliste nonmeritada”.

En un intervisa con la jornal Corriere Della Sera, la prete, ci ave 43 anios, ia dise: “La Eglesa debe ja abri sua oios e comprende ce lo es nonumana ce a credores ge on ofre un asteni intera de un vive de ama.”

Cisa 300 xefes eglesal – e alga persones nonrelijiosa – va discute tal problemes como la trata de catolicas ci es ge, e de duples ci coabita sin es sposida o ci vole fa la eucaristia pos divorsa.

Lo es nonprobable ce la Eglesa va cambia sua prinsipes, ma alga tradisionalistes teme ce la sinodo sperde confusa sur la ideales de la fida catolica.

La pape ia recomenda un disposa plu tolerante sur temas sesal. Pos deveni elejeda en 2013, Pape Fransisco ia reconfirma la disposa de la Eglesa Catolica ce atas omosesal es pecas, ma ia dise ce la omosesalia mesma no es. “Si un person es ge e xerca Dio e ave un bon vole, ci es me per judi?”

La tema de omosesalia ia es ance asentuada en la visita par la pape a la SUA en la semana pasada.

A la misioneria vatican en Washington, el ia encontra privata un om ge instruida par el en la pasada e sua ami de cor. El ia encontra ance un ofisior local ci ia tira resente a se la atende de jornalistes cuando el ia refusa furni lisensas sposal a duples ge.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).