AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La cuantia de mores pos la trematera nepali suprapasa 3000

27 april 2015

A la min 3300 persones ia mori en la teratrema enorme cual ia colpa Nepal a saturdi. Plu ca 6500 persones ia es ferida, e deses ia es matada en Xina e Barat.

Miles de persones ia pasa un note du estra casa. La trema, de mesura 7,8, ia causa ance avalanxas matante sur Monte Everest (Sagarmata).

En la capital nepali, Kathmandu, do replicas sismica continua ancora, sites vasta de tendas ia apare per los ci ia perde sua casas o ci teme revade a los.

Misiones de salva e aida ariva per maneja la tempo pos la trematera, cual ia es la plu mal en Nepal en plu ca 80 anios.

A esta matina, la clima ia boni e elicotores ia viaja a la campa de base de Everest per atenta salva 210 trepores ci ia deveni trapida cuando los ia perde sua cordas e scalas en avalanxas.

Laboras per estrae vitimes de su la detrito de construidas ruinada en Kathmandu continua ance. Ma un ofisior de la ministreria de internas ia informa jornalistes ce la salvores es “en state vera mal” pos labora sin sesa tra du dias.

On ia averti ce la cuantia de mores pote crese cuando ecipos de salva ateni montanias distante en Nepal ueste.

Un om ci on ia estrae par elicotor a Pokhara, a 200 cilometres de la capital, ia dise ce cuasi cada casa en sua vileta de plu ca 1000 casas ia es destruida.

En la distrito Dhading, a 80 cilometres a ueste de Kathmandu, persones campa su sielo, la ospital es estrema plen, la eletrica manca, e la botecas es cluida.

Ier, on ia esperia un replica forte en Nepal, Barat, e Bangladex, e plu avalanxas ia aveni prosima a Everest.

Esta trema nova, de mesura 6,7 e con sentro a 60 cilometres a este de Kathmandu, ia causa un panica en la site cuando persones ia core de construidas. Lo ia cade alga casas cual ia es ja danada par la trema prima.

Ospitales privata e publica ave no plu spasio, e trata sua pasientes su sielo.

A la min cuatro de sete locas de Erita Mundal de Unesco en la vale de Kathmandu ia deveni sever danada. Tre ia es plazas de sites antica.

En Bhaktapur, cual ia es la site vea nepali la plu bon conservada a ante, un dui de tota casas es aora ruinada e oto de des temples es danada.

Pluves forte a saturdi ia mali an plu la situa. Ofisiores de la Nasiones Unida ia espresa ansia ce tempestas de lampo pote feri los ci resta su sielo.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).