AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Hollande desira severi la leges sur crimines de odia

24 febrero 2015

La presidente franses, François Hollande ia proposa forti la leges sur crimines de odia antisemita, raziste e omofobica.

Parlante a la come de sera de un grupo iudi en Paris ier, Hollande ia reserti a iudis ce los es bonvenida e secur en Frans. El ia nota ance ce muslimes deveni sempre plu atacada.

Sua proposas segue la matas de 17 persones en la xutas a Charlie Hebdo e un aseja de supramercato caxer en janero. La pais es ancora en un state de vijila estrema pos acel atacas.

Ier, Hollande ia dise ce el desira “punis plu rapida, plu capas” contra la odia parlada.

Plu temprana en esta mense, sentos de tombas iudi ia es violeda en Frans este. Grupos muslim franses ia reporta ance un aumenta de avenis islamofobica pos la atacas a Charlie Hebdo. La anunsia par Hollande ia es alga ombrida par un disputa entre gidores de la comunias iudi e muslim de Frans.

Un grupo muslim importante ia boicota la come post cuando un figur iudi major ia declara ce seguores joven de Islam es culpable per tota crimin violente.

Esta ia aveni ance ier, cuando la autoriosas franses ia confisca la pasaportes de ses sitadanes sur ci on ia alega ce los intende viaja a Suria per partisipa con jihadistes.

Bernard Cazeneuve, la ministro franses de internas, ia dise ce la departe de securia crede ce esta omes desira junta se a la grupo combatosa Stato Islamiste.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).