AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Deutxland finansia plu sua statos per aida refujadas

25 setembre 2015

La governa federal de Deutxland ia promete €4 mil milion ($4,5 mil milion) a sua statos rejional, duplinte la cuantia esistente de finansia, per aida los a maneja un influe recordo de refujadas.

Berlin ia dise ance ce lo va paia €670 per mense per cada refujada ci on aseta.

Canselor Angela Merkel ia parla pos discutes con 16 governores de stato. El ia dise ce Albania, Cosovo e Montenegro va es declarada como “paises de orijina secur” per redui la flue de persones ci veni de ala a Deutxland.

Sirca un dui de milion migrores – de ci la plu veni de paises gerosa en Asia sude-ueste e Africa norde – ia ariva en Europa en esta anio, esposante divides profonda en la Uni European.

En esta semana, la UE ia acorda relocali sirca 120 mil refujadas tra Europa.

En la discutes ier en Berlin, on ia acorda ce la governa federal va aumenta sua aida finansial a statos, de €2 mil milion en esta anio a €4 mil milion en 2016.

Ofisiores ia dise ce la mone va aida casi e cura refujadas joven e nonacompaniada.

Merkel ia promete ance rapidi la prosedes per refujadas en Deutxland, en cuando la pais luta per aseta sentos de miles de arivores nova.

El ia averti ce la crise de migrores ave no solve en la futur prosima, e ce la modo de maneja lo va formi Europa per tempo longa.

Referente a la acorda per relocali refujadas, ci ariva prima xef en Elas o Italia, el ia dise: “Me es profonda convinseda ce lo cual Europa nesesa es no sola relocalis distinguinte, ma un prosede permanente per distribui justa refujadas entre statos membros. Un paso prima es fada, ma nos es ancora a distantia grande de do nos debe es.”

Merkel ia dise ce la UE nesesa aida de estra la bloco, solisitante la suporta “de nosa asosiores transatlantica, la SUA, e ance Rusia e la statos de la area de Asia sude-ueste.”

La flue ia continua sin sesa, e a mercurdi Ungaria ia rejistra un cuantia recordo: 9939 persones ia entra de Corvatsca e 102 de Serbia.

La introdui par Ungaria de leges nova a sua frontera con Serbia en la semana pasada ia causa la diverje de miles de migrores a Corvatsca. Esta ia aumenta la tensa entre Serbia e Corvatsca.

Serbia ia proibi la trafica de carga corvatsce, e Corvatsca ia responde par proibi veculos con rejistras serbsce.

Corvatsca ia dise ce reportas no es coreta ce on ia proibi ance sitadanes serbsce individua de entra. Lo ia clari ce sola “un problem con pasaportes” ia aveni.

Ma Serbia ia condena Corvatsca, disente ce sua restrinjes de frontera es “comprable sola a los de la governa faxiste en la Gera Mundal Du”.

Ungaria ia erije un serca de filo lamosa longo sua frontera con Serbia, e construi aora du plu tales longo sua fronteras con Corvatsca e Slovenia.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).