AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Democratas SUA disputa pos la atacas en Paris

15 novembre 2015

En la SUA, la aspirores presidental de la partito Democrata ia disputa sur la modo de trata la grupo combatosa Stato Islamiste (”Daex”), pos la atacas teroriste en Paris.

Hillary Clinton, parlante a un debate en Iowa, ia dise ce “lo no pote es un batalia american” e ia recomenda ce Turcia e la statos de Golfo fa plu.

Ma sua oposor Martin O’Malley ia desacorda, disente ce la SUA debe “fronti la malia” e gida de la fronte.

La atacas ia mata 129 persones e ia feri sentos en la capital franses a venerdi. A pos, CBS News ia promete move la foca de la debate presidental per asentua plu la politicas de contraterorisme e esternas.

On ia oserva un momento de silentia en Des Moines ante la comensa de la debate, e la tre aspirores ia espresa sua compatia a la popla franses. Ma los ia disputa alora sur la crese de Daex, cual ia declara se como culpable per la atacas.

Clinton, un ministro pasada de internas, ia es defiada par Bernie Sanders, un senator de Vermont, per sua suporta de la Gera de Irac, sur cual Sanders ia dise ce lo ia gida a la crese de la combatosas.

Clinton ia desacorda, disente ce la politica de esternas de la SUA no ave “la majoria de culpablia” per la nonstablia en la area, indicante en loca la presidente de Suria, Bashar al-Assad, e la gidor pasada de Irac, Nouri al-Malaki.

El ia dise ce on no pote conteni Daex – on debe vinse lo. Ma no el no la otra aspirores ia revela cuanto los ta vade en acel dirije.

La SUA ia es ja un parte de un alia de paises partisipante en atacas airal contra SI en Suria en Irac, ma alga de la aspirores presidental de la partito Republiciste ia proposa la envia de soldatos SUA a tera.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).