AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Budapest reabri sua stasion xef pos un crise de migrores

3 setembre 2015

La stasion xef de ferovia en Budapest, la capital de Ungaria, ia abri sua portes a sentos de migrores pos un nonprogresa de du dias.

Un fola de persones ia asende la grados en dirije a la plataformas pos la abri de la portes, ma un anunsia publica ia dise ce trenes internasional a Europa ueste es suspendeda per la futur previdable.

Esta ia aveni cuando Viktor Orbán, la ministro xef e antimigror de Ungaria, ia es espetada en Bruxelles per discute la crise.

La migrores trapida a la stasion Keleti ia es prevenida de embarca trenes a martedi e mercurdi. Alga ia es envolveda en scaramuxas con polisiores.

Los ia compra biletas pos cuando Ungaria ia pare abandona per tempo corta sua atentas de rejistra migrores, permetente ce un cuantia grande de los embarca trenes a Wien e Deutxland sude.

Lo no ia es direta clar esce on va permete ce los embarca trenes local oji.

La cuantia de migrores ci entra e Europa ia ateni un nivel recordo, con 107 500 arivores sola en julio. Deutxland previde aseta sirca 800 mil migrores en esta anio – la cuatruple de la soma en 2014.

La aumenta de la cuantia ia crea tensas e desacordas sur la politica de migra en la Uni European. Ier, Deutxland, Italia e Frans ia recomenda “un distribui justa” de refujadas tra la UE intera, ma David Cameron, la ministro xef de la Rena Unida, ia dise ce la aseta de “sempre plu” refujadas no va solve la problem.

Italia e Elas ia cexa ce los es inondada par la cuantia de persones ci ariva a sua costas. E an si paises como Deutxland es preparada per aseta cuantias grande de refujadas, otras no es.

Ministros de internas e de justia de la UE va consenta en Bruxelles a 14 setembre per dirije se a la crise.

La custa umana de la crise ia deveni clar ier, cuando sinco enfantes ia es entre 12 migrores ci ia afoca en acuas turces en atenta ateni Elas. Imajes de la corpo encaliada de un enfante de tre anios, ci ia mori a lado de sua madre e frate de sinco anios, ia sirculi vasta en redes sosial.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).