AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Xi Jinping promete ce Xina no va domina sua visinas

29 junio 2014

Xi Jinping, la presidente xines, ia dise ce Xina va atenta nunca forsa sua desiras a otra nasiones, an si lo deveni multe forte.

Xi ia parla en Beijing, ospitante gidores de Barat e Miama per un fini de semana de discutes.

Multe de la visinas de Xina es maraniada en disputas teritorial con Beijing. Los es consernada sur aumentas de spende militar par Xina e sur lo cual alga persones regarda como la autofida cresente de la pais.

La parla de la presidente ia es fada a la aniversario 60 de un acorda mutua de nonataca e noninterfere, suscriveda con Barat e Miama.

El ia dise: “Xina no junta se a la idea ce un pais debe nesesada xerca domina cuando lo crese en fortia. La domina e militarisme no es en la jenes de la xineses. Xina va xerca developa pasosa, sin diverje, car esta es bon per Xina, bon per Asia, e bon per la mundo.”

E en lo cual ia pare un burla contra la Statos Unida, el ia sujesta ce la domina par potias grande es ja un cualia de la pasada. “La idea de domina relatas internasional parteni a un eda diferente, e tal atentas es destinada a fali.”

Xina es fisada en disputas con alga visinas sur reclamas en la Mar de Xina Sude, e atenta oposa atentas par la SUA de aumenta sua presentia en Asia.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).