Entratge en occitan

Occitan Elefen
Lingua Franca Nova (elefen) es un idiòma qu’es estat dessenhat per èsser vertadièrament simple, coerent, e facil d’aprene per las comunicacions internacionalas. A de divèrsas qualitats: Lingua Franca Nova (“elefen”) es un lingua desiniada per es vera simple, coerente, e fasil aprendeda, per comunica internasional. Lo ave cualias diversa:
1. A un nombre limitat de fonèmas. Sona similar a l’italian o a l’espanhòl. 1. Lo ave un cuantia limitada de fonemes. Lo sona simil a italian o espaniol.
2. S’escriu coma se pronóncia. Cap mainat lical passar d’ans en aprenent d’irregularitats. 2. Lo es scriveda como lo sona. No enfante debe perde multe anios en studia esetas.
3. A jonhètz gramaticiana totalament regular, aital coma las lengas creòlas del mond. 3. Lo ave un gramatica vera simple e coerente, simil a la creoles de la mundo.
4. A un sistèma limitat e totalament regular d’afixes productius per crear de nòus mots. 4. Lo ave un grupo limitada e tota coerente de afisas produosa per crea parolas nova.
5. A de nòrmas plan definidas per l’òrdre dels mots, en armonia amb fòrça idiòmas importants. 5. Lo ave regulas bon definida per la ordina de parolas, como multe linguas major.
6. A jonhètz escarrabilhada de mots totalament basadas en lengas romanicas modèrnas. Aquestes idiòmas son fòrça estenduts, son fòrça influents e an contribuit a la màger part del vocabulari de l’anglés. 6. Lo ave un lista de parolas fundida en la linguas romanica moderna. Esta linguas es comun e influosa, e ia contribui la parte major de parolas engles.
7. Es dessenhada per assimilar las paraulas tecnicas del latin e lo grèc, la «nòrma mondiala» de facto. 7. Lo es desiniada per aseta natural la parolas tecnical de latina e elenica, comun tra la mundo.
8. Es dessenhada per èsser relativament “natural” que sián per el familiaritzats amb las lengas romanicas, sens èsser fòrça mai malaisida pels autres. 8. Lo es desiniada per apare “natural” per los ci comprende la linguas romanica, ma lo no es min fasil per otras.
Esperam que vos agrade elefen. Nos espera ce tu va gusta elefen!

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 12 setembre 2023 (12:06 UTC).