AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Moris par causa de un fusilor a un scola rusce

12 maio 2021

En Rusia, sete enfantes e du adultes ia es matada par un sparor a un scola en la site Kazan. Dudes-un otra persones, de ci la plu ia es enfantes, ia es ferida. On ia deteni un suspetada, con 19 anios.

La ataca ia aveni en la capital de la republica Tatarstan, a 820 cilometres a este de Moscva.

Mikhail Mishustin, ministro xef rusce, ia parla sur “tristia grande”, e la xef de Tatarstan, Rustam Minnikhanov, ia descrive la ataca como un “trajedia major”. Vladimir Putin, presidente de Rusia, ia dise ce el va reesamina la leges sur fusiles.

Polisiores forte armada e veculos de crise ia responde a la aveni, relativa rara en Rusia. Videos compartida en redes sosial mostra alga enfantes ci salta de fenetras per evade, como ance la evacua de persones ferida.

Elvira Ignatyeva, un instruor de engles, ci ia ave 25 anios, ia es matada en atenta proteje un de la enfantes en un coredor. En sua conta de Instagram, Ignatyeva ia tende posta mesajes otimiste con fotos de se joiante pasea o visitante divertis.

“Felisi la vive no es tan difisil,” el ia scrive a 1 febrero. “Ta ce on sesa pensa ce felisia es posible sola en alga otra loca, en la futur, e comensa saborea cada minuto real, asi e aora.”

Investigores dise ce la suspetada, Ilnaz Galyaviev, abita en Kazan, e on crede ce el ia studia a la scola en la pasada. El ia reseta resente un lisensa de fusil.

Ante la ataca, el ia posta ce el intende mata un “cuantia enorme” de persones ante mata se. Imajes de sua conta, aora blocida, mostra el en un masca negra con la parola “dio” en leteras roja.

On va fa oji un dia de dol per onora la vitimes.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).