AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La polisia nicaraguan invade la jornal xef

14 agosto 2021

En Nicaragua, la polisia ia invade ier la ofisias de La Prensa, la jornal xef de la pais, cual ia critica multe la governa de Presidente Daniel Ortega.

Fotos en la pajeria de la jornal mostra la entra de polisiores antitumultal a la construida e la sutrae de caxas de materia.

Jornalistes ia dise ce sua asede de la interede e la eletrica ia es rompeda tra la tempo de la invade. Eduardo Enríquez, editor xef, ia dise ce sua empleadas ia es ance prevenida de usa sua telefonetas.

La polisia ia dise ce lo investiga alegas de froda de duana e lava de mone par la manejores de la jornal.

La Prensa es poseseda par la familia de Christiana Chamorro, un politiciste de profil alta ci ia es detenida a du menses ante aora pos anunsia ce el va compete contra Ortega en la eleje en novembre. On ia deteni ance otra aspirores de la presidentia.

La jornal ia descrive Ortega como un “autocrata” a multe veses.

A jovedi, lo ia dise ce lo debe suspende sua numero primida car la autoriosas ia refusa relasa emportas de paper de jornal.

An tal, difusores progovernal ia publici imajes de la benerias de La Prensa, cual, los ia dise, mostra ce lo ave no razona per para la varia primida. Empleadas de la jornal ia insiste ce la cuantia de paper en la construida no sufisi per primi an un numero.

La oposa de Ortega, ci fa aora sua periodo cuatro en la posto de presidente, ia crese en anios resente.

En 2018, protestas coletiva contra la governa ia traversa la pais ma ia encontra un responde violente par la polisia. Sentos ia es matada e miles ia es ferida en acel scaramuxas entre protestores a un lado e la fortes de securia e militias progovernal a la otra.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).