AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

On proibi viaja de la UE a la SUA

12 marto 2020

Asiones en Asia ia es comersiada a custas plu basa oji pos cuando Presidente Donald Trump ia restrinje viajas a la SUA de la Uni European per atenta lenti la sperde de la coronavirus.

Esta ia segue perdes major ance en la asionerias esuan, con la indise Dow Jones reduida par 5,8%. En Japan, la indise Nikkei 225 ia fini plu basa par 4,4%, la Hang Seng en Hongkong ia perde 3,6%, e en Xina la indise Shanghai Composite ia cade tra 1,9%.

Plu temprana, la Organiza Mundal de Sania ia declara ce la maladia es aora pandemica.

La cades finansial ia aveni pos la anunsia par Trump de un proibi contra la entra de viajores de 26 paises european a la Statos Unida per 30 dias, comensante doman. Trump ia fa la declara en un parla televisada de la Ofisia Oval en la Casa Blanca.

El ia anunsia ance aida finansial per laborores en la SUA ci es malada, isolida o curante otra persones malada. Plu, la Tesoreria de la governa esuan va pospone la nesesa de paia impostas, sin ajunta interesa o punis, per alga comersias e individuas afetada.

Un economiste senior ia comenta: “No la virus mesma, ma vera la teme e panica pertinente a la virus e la condui economial alterada cual es asosiada va es cisa un punto de cambia danante, forsante la economia global a un via plu oscur.”

La mercatos finansial ia es ance colpada en esta semana par un redui de la custa de petrolio. Esportores de petrolio ia dise ce los va aumenta sua esflues en loca de fa reduis coordinada. Pos la anunsia par Trump, la custa de petrolio ia diminui par plu ca 5%.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).