AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Najib Razak es culpable de tota acusas de froda

28 julio 2020

On ia judi ce Najib Razak, ministro xef pasada de Malaisia, es culpable de tota sete acusas contra se en sua litiga prima sur froda de multe miliones de dolares.

El ia declara se como nonculpable de la acusas de rompe criminal de fida, lava de mone, e malusa de potia.

La caso contra Najib, ci ia es en posto de 2009 a 2018, ia es jeneral regardada como un proba de la sistem antifrodal de Malaisia.

La scandal sirca la reserva finansial 1MDB, cual la governa ia institui en 2009 per aumenta la developa economial de la pais, ia descovre un rede global de froda. Aora Najib fasa desenios en prison, ma on previde ce el va resta libre asta cuando tota metodos de apela es aplicada.

“Pos considera tota la atestas en esta litiga, me trova ce la lado acusante ia susede demostra sua caso, suprapasante duta justa,” la judor Mohamad Nazlan Mohamad Ghazali ia dise a la Corte Alta de Kuala Lumpur.

Esta desides oji pertine a 42 milion ringites ($10 milion) transfereda de la reserva a la contas privata de Najib cuando el ia es la ministro xef.

Najib nega ce el ia ata criminal, disente ce el ia es malgidada par sua conselores, spesial la finansior Jho Low. Low es acusada en e Malaisia e la Statos Unida, ma ance el insiste ce el es nonculpable.

La avocatos defendente Najib ia dise ce el ia es gidada a crede ce la mone en sua contas ia es un donada de la familia real saudi, en loca de es malprendeda de la reserva governal.

La acusas es asosiada con punis tan sever como 15 o 20 anios en prison per cada. Ante la judi, Najib ia dise ce el va apela si on anunsia sua culpablia.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).